Vihdoinkin saan tänne blogiin "nimikkokakkunikin" esille. Ihanan pehmeä ja murean maukas kakku kaikessa yksinkertaisuudessaan!

1316326875_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

VANHANAJAN HIEKKAKAKKU (ohje kirjasta Seitsemän sortin leivonnaiset, WSOY)

150 g margariinia tai voita

1½ dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 rkl konjakkia TAI ½ sitruunan raastettu  kuori (laitoin n. 1 rkl sitruunamehua)

  - Voitele ja jauhota n. 1 litran kakkuvuoka. Sekoita huoneenlämmössä notkistuneeseen voihin molemmat jauhot ja leivinjauho, sekoita notkeaksi seokseksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää rasvaseokseen. Mausta konjakilla tai sitruunalla. Sekoita hyvin.

Levitä taikina vuokaan ja vedä taikinan keskelle pieni vako (kakku kohoaa tasaisesti eikä keskelle tule korkeaa, repeilevää pattia). Kypsennä 150 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min.

Anna kakun levähtää jonkin aikaa vuoassaan ennen kumoamista. Säilytä kakku vuoan alla, jotta se pysyisi mehevänä. Kakku säilyy huoneenlämmössä hyvänä useamman päivän (ja tällöin leikkaaminenkin helpottuu), jos vain ei häviä parempiin suihin sitä ennen... Silmänisku