...tai tuulamantorttu tai suklaapiirakka tai... Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Tämä jokaisen äidin "pakko osata" -piirakka on kyllä takuuvarma lasten (ja vähän isompienkin) suosikki, niin meilläkin. Tässä minun versioni reseptistä.

1267034048_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MOKKAPALAT (uunipellillinen)

3 munaa

4,5 dl sokeria

6, 75 dl vehnäjauhoja (eli siis 6 desiä ja vielä 3/4 dl päälle)

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2, 25 dl maitoa

225 g voita sulatettuna

3-4 rkl kaakaojauhetta (jos haluaa vaalean pohjan, tämä pitää tietenkin jätttää pois Hymy)

KUORRUTUS

250 g tomusokeria

4 rkl sulatettua voita

4 rkl kylmää, vahvaa kahvia

1 rkl kaakaojauhetta

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa vähän reilu pellin kokoinen leivinpaperi ja voitele se kevyesti voilla. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (tästä ei saa niin kuohkeeta vaahtoo kuin kakkupohjaa tehdessä, koska sokeria on tässä reseptissä tosi paljon. Kevyt vaahto riittää- kunhan vispilöillä valutettu kahdeksikko pysyy edes hetken vaahdon päällä, se riittää). Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen pienissä erissä munasokerivaahtoon. Viimeiseksi lisätään sulatettu, vähän jäähtynyt voi. Paistetaan uunin keskitasolla noin 15-20 min.

Tee kuorrute. Lisää tomusokerin joukkoon sulatettu voi, kylmä kahvi ja kaakaojauhe. Vatkaa sekaisin sauvasekoittimen vispilällä. Jos aineet sekoittaa käsivispilällä, kannattaa ensin yhdistää voi ja kahvi ja niiden sekaan sitten sihdin läpi vähän kerrassaan tomusokeri-kaakaoseos - näin välttää paakut! Lisää kuorrutus heti jäähtyneen piirakan päälle. Jos haluat koristella pinnan esim. nonparelleilla, strösseleillä tai kookoshiutaleilla, ripottele ne heti kuorrutteen levittämisen jälkeen, koska  pinta alkaa kovettumaan yllättävän äkkiä. Jos taas koristelet pinnan esim. sulatetusta suklaasta pursotetuilla raidoilla, tee se vasta kuorrutteen kovetuttua.