Olen joskus leikannut talteen lakritsi-suklaamuffinsien ohjeen Pirkka-lehdestä (numeroa en ole merkinnyt muistiin). Monesti on tehnyt mieli kokeilla, aina se on jäänyt. Tänään vihdoinkin kokeilin. Ihan ok, muttei mitenkään maatakaatavan ihmeellisiä. Joskus vois kokeilla niin, että laittais ihan lakupaloja taikinaan.

1272220624_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 kananmunaa

1½ dl sokeria

3/4 dl juoksevaa margariinia /voita

2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1½ tl leivinjauhetta

1 dl lakritsikastiketta

- Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.

- Sulata voi ja jätä se jäähtymään.

- Vaahdota munat ja sokeri.

- Lisää muna-sokerivaahtoon jäähtynyt voi.

- Lisää jauhoseos ja lakukastike vuorotellen taikinaan.

-Jaa taikina isoihin amerikan muffinsivuokiin (tästä tulee n.8-10 muffaria). Paista 200 asteessa n.20-25 minuuttia.

- Koristele halutessasi lakritsikastikkeella.

1272133103_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisäksi oli hyvä tilaisuus taas leikkiä kakkujen kans ja harjotella uusia juttuja, sillä nämä kakut jäi ihan omaan käyttöön. Tässä suklaakakussa kokeilin tuota transferilla tehtyä reunaa. Pohjana tässä oli domino-keksit, ekan kerroksen tein vispikermasta ja laktoosittomasta maitosuklaasta sekä lisäsin keksien täytteen. Vaalea kerros oli flora vispi-valkosuklaa-mariannerouhe.  Ei muuten tuo laktoositon maitosuklaa(kaan) toimi ihan samoin kuin "laktoosillinen" versio - jotenkin seos jäi hirveen vetisen makuiseks.

1272133199_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kakussa ei ole mitään ihmeellistä, mutta pistän tänne ihan muistaakseni - jospa tälle voi joskus nauraa ja huomata kehittyneensä tuossa rypyttäjän käytössä jota tässä testailin. Toivottavasti Nauru Mä en laittanut koristeita enempää, tenavat hoiti taas sen puolen. Täytteenä tässä oli kinuskikerma ja päärynämoussekokeilu. Suht hyvää oli, mutta jokin viimeinen silaus siitä puuttui, joten en nyt laita tarkempaa ohjetta. Jos saan kehitettyä reseptin vielä paremmaksi, niin sitten voin vaikka julkaistakin.