On vähän ollut makealla puolella tuo kahvitarjottava remppamiehelle, tänään ajattelin sitten tehdä jotain suolastakin. Sarvia rupes tekemään mieli, mutta kun ei pakastimestakaan löytynyt hiivaa, meinasi homma jäädä siihen. SItten kuitenkin löysin ohjeen, johon ei hiivaa tarttekaan ja leipominen pääsi alkuun. Nämäkin on varmaan ihan perusleivonnaisia, mutta laitan nyt kuitenkin muutaman vaihekuvankin, kun kerrankin niitä muistin napata...

SARVET

3 ½ dl vehnäjauhoja

2 dl juustoraastetta

2 ½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

50 g voita

2 dl kermaviiliä

Täytteeksi juustoraastetta (halutessaan raasteesta voi tehdä "mössömäisemmän" kananmunalla. Se myös osaltaan vähän kuohkeuttaa sisusta uunissa).

Toisena täytteenä minulla oli kinkkusuikaleita ja paprikakuutioita.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne pehmeän voin kanssa ryynimäiseksi seokseksi.  Lisää joukkoon kermaviili ja juustoraaste. Jaa taikina kahteen osaan.

 

1267711386_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1267711426_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaulitse taikina pyöryläksi (taikina on aika pehmeää, joten jauhoja tarvitsee runsaasti). Jaa pyörylä taikinapyörällä 6-8 osaan ja levitä täyte sektoreille.

1267711461_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kierrä taikinakolmiot sarviksi pitkältä reunalta alkaen ja muotoile pellille kaarevasti. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Minä käytin mozzarellaraastetta, sillä saa kauniin kuorrutuksen. Paista sarvia 225 asteessa n. 15 minuuttia.

1267711506_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1267711540_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sarvet oli tajuttoman hyviä! Nämä olivat pehmeämpiä ja "höttösempiä" kuin hiivataikinasta tehtynä, ei niin tanakan kiinteitä. Ainut miinuspuoli tuossa pehmeydessä on hiukka hankalampi käsiteltävyys kaulinta- ja täyttövaiheessa, mutta kai se hinta pitää tässä tapauksessa maksaa Silmänisku Jos ei tykkää "säätämisestä" ja sählingistä, täytetyt sarvet kannattaa tehdä jämäkämmällä hiivataikinalla.