Appiukko toi eilen ison laatikollisen ja muovikassillisen omenoita, niitä on sitten tänään yritetty "hävittää" hilloksi, siivuiksi pakastimeen ja pari piirakkaakin leivottiin.

1254767079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

100 g voita

3/4 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

n.2-4 rkl nestettä (maito/vesi)

3 dl vehnäjauhoja

Täyte

1 tlk kermaviiliä

2 dl kermaa tai 1 1/2 dl maitoa

2 munaa

1 tl vaniljasokeria

1 sitruunan mehu

Päälle esim. omenia ja kanelia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään, lisää puolet jauhoista voi-sokerivaahtoon. Lisää taikinaan neste, sitten loput jauhot. Sekoita vain tasaiseksi, älä vaivaa liikaa ettei taikinasta tule "sitkeää".

Sekoita täytteen aineet keskenään. Taputtele pohjataikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle ja lado sitten omenaviipaleet kiertämään vuokaa, ripottele päälle kanelia. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.