Meillä ei oman perheen kesken ollessa monestikaan juoda päivä-/iltakahveja, mutta joskus viikonloppuisin ulkotouhujen lomassa saatetaan päiväkahvit keittää. Eilen oli ohjelmassa mm. trampan purkaminen ja kesäkalusteiden varastointi ja arvasin, että mies alkaa kysellä kahvileivän perään. Niinpä jo aamulla tekaisin mustikkapiirakkaa valmiiksi.

1253512366_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mustikkaneliöt

150 g voita

3 kananmunaa

3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

2 dl kermaviiliä

mustikoita

-Tee ensin valmistelut: laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa n.20x30 cm vuoka leivinpaperilla (tai voitele ja jauhota vuoka).

-Sulata rasva ja jätä se jäähtymään.

-Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

-Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

- Lisää vaahtoon kermaviili ja rasva. Siivilöi myöskin jauhot mukaan ja nostele varovasti sekaisin, jotta vaahto ei menetä kuohkeuttaan.

-Kaada taikina vuokaan ja levitä mustikat päälle. Jos käytät pakastettuja mustikoita, pyörittele ne ensin perunajauhoissa, jotta mustikat eivät uunissa sulaessaan värjää pohjataikinaa.

-Paista n. 20-25 min. Leikkaa tasakokoisiksi neliöiksi. Namia hiukka lämpimänä esim. vaniljakastikkeen tai vaniljajäden kanssa! Toki on hyvää jäähtyneenäkin.

Tämä piirakka sopii hyvin pakastettavaksikin, joten tee kerralla vaikka uunipellillinen isontamalla annosta.