Yo-juhliin tein neljä tällaista kakkua Mimmin ohjeella, tosin hieman muunnellen. Taas tuli todettua, että kahvikakkuja riittää huomattavasti vähemmän mitä odotetun vierasmäärän perusteella laskettuna voisi  olettaa...

1307299971_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g rasvaa

4 dl sokeria

3 munaa

6 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2½ dl kermamaitoa (laitoin 2 dl kermaa ja ½ dl sitruunamehua)

1 tl vaniljasokeria

1½ dl korintteja/rusinoita (en laittanut kumpaakaan tilaajan toiveesta)

1½ dl hienoa mantelirouhetta

 - Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pieni määrä jauhoja taikinaan, sitten neste ja sen jälkeen loppu jauhoseos.

Paista 175 asteessa n. 1h. (Taikina on iso, mutta on juuri sopiva ainakin minun Matti ja Maija tornivuokaan).

Kuorruta jäähtynyt kakku.

KUORRUTUS

100 g rasvaa

1 dl kermaa

2 rkl sokeria

300 g siivilöityä tomusokeria

Kuumenna kerma ja rasva kiehuvaksi. Sulata sokeri toisessa kattilassa siirappimaiseksi- varo ettei mene liian tummaksi!

Yhdistä kerma-rasvaseos sokerin sekaan -> kuohuu aluksi, varo! Seos voi mennä paakkuiseksi, mutta tasoittuu kyllä keitettäessä. Jäähdytä kuorrutusta vähän ja yhdistä sitten tomusokeri.

Kaada kakun päälle tai levitä vähän jäähtyneenä veitsellä. Koristele esim. mantelirouheella.