...pikkuleipä, pikkuleipä... 450 kertaa, tai itseasiassa jos en laskuissa mennyt sekaisin, 475 kertaa. Tilaaja halusi vähän helpotusta yo-juhlien järjestämiskiireisiin ja pyysi minua leipomaan pikkuleipiin "pohjat". Näistä tulee siis niitä yo-lakkipikkuleipiä, hillo väliin ja päällimmäisen keksin toinen reuna kastetaan suklaaseen ja sit hopeakuula päälle. Täytön ja koristelun tilaajan perhe hoitaa itse.

1275153027_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

HILLAN HILLOLEIVÄT 80-90 kpl (itse tein annoksen kolminkertaisena ja siitä sain siis tuon vajaa 500 kpl kun pikkuleipien halkaisija n. 4 cm)

250 g voita

100 g sokeria

1 kananmuna

1 dl kermaa

200 g vehnäjauhoja *

100 g perunajauhoja *

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa yön yli. Kauli taikinasta ohut levy, ota pikkuleipä muotilla ja paista 175 asteessa noin 5-10 minuuttia.

* Taikina on aika kinkkinen leivottava, ei mahdoton mutta hankala. Jauhojen määrää voisi lisätä, mutta laitan tähän nyt tuon alkuperäisen ohjeen kun en äkkiä osaa sanoa lisättävää jauhojen määrää. Itse vaivasin taikinaan vähän lisää jauhoja ennen kuin kaulitsin sitä levyksi ja pöydällä käytin Runsaasti jauhoja. Oman lisänsä leipomiseen toi se, että kun kaulitusta levystä on ottanut yhdet pikkuleivät, on taikina jo niin pehmeää että toista kertaa sitä ei voi kaulita ennen kuin se on kylmettynyt jääkaapissa jonkin aikaa. Kaikesta kinkkisyydestään huolimatta mielestäni kuitenkin vaivan arvoinen juttu, pikkuleivät on pehmeän makuisia eikä kuitenkaan niin murenevaisia kuin murotaikinasta leivotut versiot.